Om fotografen

Foto: Klaus Madsen

Mit navn er Kristian Amby, og jeg bor i Nors, mellem Thisted og Hanstholm. Ikke langt fra Nationalpark Thy, så her kommer jeg flere gange om ugen.

Jeg købte mit første spejlreflekskamera, da jeg var 18.

Indtil 2003 lavede jeg mine billeder i mørkekammer, men omkring 2003 syntes jeg det var på tide, jeg også prøvede digital. Det blev hurtigt, hurtigere end jeg havde regnet med, udelukkende digital.

Jeg har aldrig lært at fotografere eller efterbehandle billeder. Den smule jeg kan, har jeg lært mig selv, eller spurgt mig frem. Det er det, der andre stedet hedder autodidakt, bare ikke her i Thy, hvor jeg bor. Her hedder det “æ hår ingenting lær’.”

Og netop Thy er omgangspunktet på denne side. Derfor hedder den Thy Billeder. Jeg bor få minutter fra Nors Sø, et af de smukkeste steder i Nationalpark Thy. Og i Danmark.

Det er her, jeg færdes og det er her, jeg fotograferer mest. Jeg kommer dog også andre steder, hvorfor der også er billeder fra andre landsdele, men jo længere væk fra Thy, jo færre billeder vil her være.

Jeg har udstillet flere gange. Mest sammen med andre, men de sidste år også alene. Jeg har også haft fornøjelsen af at levere billeder i andre sammenhæng.

Jeg kan træffes på tlf. 91 53 79 50 og mail

NATIONALPARK THY TV

 

 

 

 

NAVNLIG THY